Ο Γ.Μπαξεβάνης “μάγεψε” στο Προεδρικό Μέγαρο

Το δείπνο στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου, που παρέθεσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με αφορμή την επέτειο των 40 ετών από την ένταξη της Ελλάδος στις Ευρωπαϊκές Κοινότητες, επιμελήθηκε ο Γιάννης Μπαξεβάνης μιας και επιλέγει μόνο αναγνωρισμένους σεφ. “Ο πλέον κατάλληλος να προβάλει τον πλούτο της ελληνικής κουζίνας και την νοστιμιά της”, όπως σχολίασε ο Ηλίας Μαμαλάκης.

Ο Γ.Μπαξεβάνης μάγεψε στο Προεδρικό Μέγαρο

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο head chef του Ark, Γιάννης Μπαξεβάνης: “Ήταν μεγάλη τιμή για μένα να με καλέσει η πρόεδρος της Δημοκρατίας για να ετοιμάσω ένα γεύμα που παρέθεσε στους προέδρους του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι, για τα 40 χρόνια της Ελλάδας στην Ευρώπη.Πρέπει να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες μου και το εστιατόριο Ark στη Γλυφάδα, που μαγειρέψαμε εκεί ένα μέρος του μενού.
Από ό,τι άκουσα οι καλεσμένοι ευχαριστήθηκαν από τις νότες και στιβαρές ελληνικές γεύσεις και νομίζω ότι θα τις θυμούνται για καιρό.

Ο Γ.Μπαξεβάνης μάγεψε στο Προεδρικό Μέγαρο

Νοστιμιές από το μενού που μαγείρεψε για τους εκλεκτούς καλεσμένους, μπορείτε να βρείτες στο Ark, όπως:

Ο Γ.Μπαξεβάνης μάγεψε στο Προεδρικό Μέγαρο

χταπόδι, γαριδάκι ταραμά, σαρδελιτσα. Επίσης έχει φέρει πεντανόστιμο νεαρό τραγο ο οποίος θα τους μείνει αξέχαστη εμπειρία και τον οποίο δουλεύουμε κάποιες φορές στο Αρκ σαν πιάτο ημέρας.

Ο Γ.Μπαξεβάνης μάγεψε στο Προεδρικό Μέγαρο

Τέλος, για γλυκό έχει τριλογία απο μπακλαβαδες και σορμπε από παγωμένο ελληνικό γιαούρτι που είναι ένα από τα best sellers και στο Ark.