Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας
Το Ark είχε την τιμή και την χαρά να βρίσκεται ανάμεσα στα 34 καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας, αποσπώντας το Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας και αποδεικνύοντας για ακόμα μια φορά το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών που προσφέρει στους επισκέπτες του.

Στο πλαίσιο του θεσμού των Χρυσών Σκούφων απονέμονται κάθε χρόνο τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας σε εστιατόρια, που σερβίρουν μοντέρνα και παραδοσιακή ελληνική κουζίνα και βαθμολογούνται από 14/20 και πάνω. Τα κριτήρια που λαμβάνονται υπ’ όψιν για τη βαθμολογία έχουν να κάνουν με την ποιότητα των πρώτων υλών, την τεχνική-επιδεξιότητα των σεφ, την αρμονία των γεύσεων αλλά και τη γενική αίσθηση που τελικά εκπέμπει το σύνολο όλων των επιμέρους στοιχείων.

Είμαστε περήφανοι για τη διακρίση αυτή καθώς η ομάδα του Ark, πάντα υπό την επίβλεψη του chef μας Γιάννη Μπαξεβάνη, στοχεύει στο να προσφέρει την καλύτερη εμπειρία στους επισκέπτες μας μέσα από την υψηλή ποιότητα σε συνδυασμό με τις προσιτές τιμές.

Θέλουμε τέλος, να ευχαριστήσουμε όλους εσάς που συνεχίζετε να μας στηρίζετε και να μας δείχνετε έμπρακτα την εκτίμηση σας.

To Ark συνεχίζει τα Bartending Masterclasses , όπου κορυφαίοι bartenders από όλο τον κόσμο μια φόρα κάθε μήνα μοιράζονται μαζί μας κάποια από τα μυστικά τους.
Τα masterclasses by Ark αποτελούνται από ειδικά σεμινάρια και κορυφώνονται με ένα one-of-a-kind party όπου ο φιλοξενούμενος barman φτιάχνει μοναδικά cocktails αποκλειστικά για τους επισκέπτες μας.

Δεύτερος καλεσμένος, ο αναγνωρισμένος Chris Moore από το Beaufort Bar του Λονδίνου. Με αμέτρητες διακρίσεις στην πορεία του, ο καλεσμένος μας στις 26.02 θα μιλήσει από τις 11.00 ως τις 13.00 στους παρευρισκομένους για την δεκαετία 1997-2007, η οποία διαμόρφωσε την bartending σκηνή του Λονδίνου καταλυτικά, εμπνέοντας μέχρι και τους σημερινούς barmen.

Eυχαριστουμε θερμά τους κυρίους Γιάννη Τσακνάκη και Κωνσταντίνο Αποστολάκη από την εταιρια Tsaknakis Bros για την σημαντική στήριξή τους στην διεξαγωγή του Μasterclass.

Μέσα στον Απρίλιο έχουμε οργανώσει για εσάς ένα πολύ δυνατό line-up, με τους πιο σημαντικούς bartenders,των οποίων η συμβολή έχει διαμορφώσει τα παγκόσμια trends. Τα επερχόμενα σεμινάρια παρουσιάζουν τους:

Luca Corradini and Gabriele Manfredi στις 08/04 από το Oriole Bar του Λονδίνου
&
Takayuki Suzuki στις 22/04 από το Park Hotel του Τόκυο.

Μην χάσετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε τις custom δημιουργίες τους για το Ark, στα Taste the Genius events που ακολουθούν τα σεμινάρια

 

 

Οι διακρίσεις συνεχίζονται για την ομάδα του Ark.
Δύο μέλη της ομάδας μας, μας εκπροσώπησαν επάξια αποδεικνύοντας το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών που χρόνια τώρα προσφέρουμε σε όλους εσάς.

Ο bar manager του Ark, Θάνος Κριμπούρας, πέρασε στους 6 πρώτους φιναλιστ για τον τελικό του ελληνικού World Class ενθουσιάζοντας με την παρουσίασή του τους κριτές. Παράλληλα ο έμπειρος bartender εμπνεύστηκε και δημιούργησε για το bar του Ark, το “The Poem” έναν από τους δυσκολοτερους Conceptual Cocktail Lists,τον οποίο παρουσίασε και στην εκθεση της HO.RE.CA το 2016 σαν υποδειγματικό case study για την σύλληψη και υλοποίηση του.

Και στο cafe του Ark, ανεβάζουμε τον πήχη ψηλά. Εκτός από το special house blend, ειδικά φτιαγμένο γαι εμάς από την taf, και τις πάνω από 50 ποικιλίες καφέ, οι barista μας αναγάγουν την παρασκευή του καφέ σε τέχνη.
Ο Χάρης Κάτσικας, αναδείχθηκε ανάμεσα στους 5 καλύτερους στην Ελλάδα μετά από το σχετικό διαγωνισμό που διεξήχθη στα πλαίσια της HO.RE.CA, και εντυπωσιάζει με τα ευφάνταστα σχέδιά του τους επισκέπτες μας

12552902_965535933531732_7510364230300002776_n  Ark-barman-6

Είχαμε την χαρά και την τιμή στα πρώτα Χριστούγεννα του Ark, το δένδρο μας να φιλοτεχνήσει η εξαιρετική καλλιτέχνιδα Νίκη Παπαθεοχάρη. Με την πάντα πρωτοποριακή της ματιά και με χειροποίητα στολίδια, το εξαιρετικής ομορφίας έργο, έχει ενθουσιάσει τους επισκέπτες μας με την μοναδικότητα του. Καλές μας γιορτές!

Σας περιμένουμε φέτος να περάσουμε μαζί την παραμονή Χριστουγέννων στο Ark. Με ένα μοναδικό menu δια χειρός του chef μας Γιάννη Μπαξεβάνη αλλά και ένα εντυπωσιακό live που θα ανεβάσει τη διάθεση στα ύψη, το Arkαποτελεί τον ιδανικό προορισμό για να περάσετε την πιο όμορφη βραδιά Χριστουγέννων.

Σε ένα εξαιρετικά γιορτίνο κλίμα, οι Soul Vibrators με προσκεκλημένη την τραγουδίστρια Δώρα Τσίγκα (Belleville, Scarlet Nights, Cigarette Noir), επισκέπτονται το Ark με σκοπό να παρασύρουν τους πάντες στους ξέφρενους ρυθμούς του rock n roll και της δεκαετίας του ᾽60

Αυτή τη Τετάρτη 2/12 συνεχίζουμε το οινικό και γευστικό ταξίδι στις περιοχές της Ελλάδας, εξερευνώντας τη περιοχή των Κυκλάδων. Δοκιμάζουμε εξαιρετικούς οίνους από τοπικές ποικιλίες, οι οποίοι συνοδεύουν ένα ειδικά σχεδιασμενο menu από τον chef Γιάννη Μπαξεβάνη με προιόντα από μικρούς παραγωγούς της περιοχής.

Mε welcome drink το πρώτο αφρώδες από Ασύρτικο Σαντορίνης από τη SANTO WINES, θα συνεχίσουμε με οίνους από το κτήμα Αργυρού, το οινοποιείο Μωραἰτη, αλλά και 3 κρασιά από το Κτήμα Σιγάλα. Χωρίς εκπλήξεις στον τελικό λογαριασμό, ένα ιδιαίτερο food & wine pairing με 40ευρώ ανά άτομο.

Μια βραδιά γευσιγνωσίας με ειδικό menu, που θα έχει σαν soundtrack την αγγελική φωνή της Τζωρτζίνας Καραχάλιου σε ένα live & unplugged session με γνωστές αγαπημένες μελωδίες.

Κάθε Τετάρτη, ένα μοναδικό οινικό και γευστικό ταξίδι στις περιοχές της Ελλάδας. Με οδηγό το chef Γιάννη Μπαξεβάνη κάνουμε μια περιήγηση σε περιοχές της Ελλάδας δοκιμάζοντας ιδιαίτερες γεύσεις με προιόντα από μικρούς παραγωγούς που θα συνοδεύουμε με εξαιρετικά κρασιά επιλεγμένων οινοποιών της περιοχής.

Μετά την πρώτη επιτυχημένη βραδιά, συνεχίζουμετο ταξίδι μας με την περιοχή της Πελοποννήσου την Τετάρτη 18/11. Φιλοξενούμε 3 παραγωγούς, άξιους πρεσβευετές της περιοχής. Κτήμα Σπυρόπουλου, Κτήμα Αντωνόπουλου και Σεμέλη με οίνους απόλυτα συνδυασμένους με τις γευστικές προτάσεις του chef Γιάννη Μπαξεβάνη. Χωρίς εκπλήξεις στον τελικό λογαριασμό, ένα ιδιαίτερο food & wine pairing με 38ευρώ ανά άτομο.

Μια βραδιά γευσιγνωσίας με ειδικό menu, που θα έχει σαν soundtrack την αγγελική φωνή της Τζωρτζίνας Καραχάλιου σε ένα live & unplugged session με γνωστές αγαπημένες μελωδίες.

Κάθε Παρασκευή θα σας κρατάμε συντροφιά με το SQUAD party. Εμπνευσμένο από την εποχή της Ποταπαγόρευσης, σας καλεί να αφήσετε τις έννοιες και τις αναστολές σας στην πόρτα και να μεταφερθείτε σε άλλες εποχές με σκηνικό τον ατμοσφαιρικό χώρο του Ark.

Κάθε Κυριακή, ξεκινώντας από τις 8 Νοεμβρίου, από τις 10.00 ως τις 17.30 θα μπορείτε να απολαύσετε κοντά μας το πιο γευστικό brunch της πόλης! Όλα τα αγαπημένα πιάτα ενός brunch (breakfast + lunch) με την ελληνική πάντα πινελιά του chef Γιάννη Μπαξεβάνη. Μπουφές πρωινού με σπιτικές μαρμελάδες, αυγά κατά παραγγελία, αλλαντικά και croissants αλλά και brunch menu γεμάτο με πίτες κατευθείαν από τα ξυλόφουρνο, σαλάτες, πιάτα με ζυμαρικά, κρέας ή ψάρι, θα καλύψουν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς. Στο bar θα υπάρχουν ειδικά φτιαγμένοι detox χυμοί και αγαπημένα brunch cocktails πάντα με ένα twist από τους ταλαντούχους barmen μας.
Το καλύτερο brunch της πολής είναι εδώ!

Από τις 18.00 και μετά, τη σκυτάλη παραλαμβάνει η ομάδα του PIXI για να μετατρέψει το απόγευμα της Κυριακής, σε ένα party με cocktails και ψαγμένες μουσικές από γνωστούς djs. Ίσως το πιο πετυχημένο team των τελευταίων ετών, κατεβαίνει στο Ark για να γεμίσει ευχάριστα το απόγευμα της Κυριακής και να αλλάξει τον τρόπο που βλέπετε τη μουσική. Μια ενδιαφέρουσα σύμπραξη προσαρμοσμένη στην αισθητική του Ark μέσα από τη ματιά της ομάδας του PIXI. Σας περιμένουμε στο πρώτο opening party την Κυριακή 8 Νοεμβρίου!

Κάθε Τετάρτη, ένα μοναδικό ταξίδι στις περιοχές της Ελλάδας. Με οδηγό το chef Γιάννη Μπαξεβάνη θα κάνουμε μια περιήγηση σε περιοχές της Ελλάδας δοκιμάζοντας ιδιαίτερες γεύσεις με προιόντα από μικρούς παραγωγούς που θα συνοδεύουμε με εξαιρετικά κρασιά επιλεγμένων παραγωγών της περιοχής. Μια βραδιά γευσιγνωσίας με ειδικό menu, που θα έχει σαν soundtrack την αγγελική φωνή της Τζωρτζίνας Καραχάλιου σε ένα live & unplugged session με γνωστές αγαπημένες μελωδίες.

Το πρώτο γευστικό μας ταξίδι στις 11/11 μας μεταφέρει στη Κρήτη με κρασιά των παραγωγών MEDITERRA, ΑΛΕΞΑΚΗ και SILVA ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ ταιριασμένα απόλυτα με τις γευστικές προτάσεις του chef Γιάννη Μπαξεβάνη. Χωρίς εκπλήξεις στον τελικό λογαριασμό, θα δοκιμάσετε 4 πιάτα απόλυτα δεμένα με τους οίνους που τα συνοδεύουν, με 38 ευρώ ανά άτομο.